Košík
0
0,00 Kč
Existuje řada kuchařek s recepty zaměřenými na využití medu v kuchyni. Zde proto nabízíme jen pár osvědčených receptů, které často využíváme.
Ovesné sušenky s medem80 g jemných ovesných vloček, 80 g medu, 80 g másla, 100 g hladké mouky, 1 lžička prdopeče, 1 vejce. Smíchat, udělat placičky s ďůlkem - do něj přijde lžička povidel. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Snídaně skotského včelařeHrnek ovesných vloček zalijeme v nepřilnavém kastrůlku vodou a krátce povaříme. Servírujeme na vyhřátou mělkou misku, dochutíme medem a smetanou či mlékem. Případně i mletou skořicí.
Rehydratační nápoj1 litr vody, 1-2 vymačkané pomeranče, 1 čajová lžička soli, ±10 čajových lžiček medu (rozmícháme v malém množství vody). Slouží k doplnění tekutin, energie a iontů při déletrvající sportovní aktivitě.