V Kuchyni

13.02.2019

Existuje řada kuchařek s recepty zaměřenými na využití medu v kuchyni. Zde proto nabízíme jen pár osvědčených receptů, které často využíváme.

Ovesné sušenky s medem

80 g jemných ovesných vloček, 80 g medu, 80 g másla, 100 g hladké mouky, 1 lžička prdopeče, 1 vejce. Smíchat, udělat placičky s ďůlkem - do něj přijde lžička povidel. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Snídaně skotského včelaře

Hrnek ovesných vloček zalijeme v nepřilnavém kastrůlku vodou a krátce povaříme. Servírujeme na vyhřátou mělkou misku, dochutíme medem a smetanou či mlékem. Případně i mletou skořicí.

Rehydratační nápoj

1 litr vody, 1-2 vymačkané pomeranče, 1 čajová lžička soli, ±10 čajových lžiček medu (rozmícháme v malém množství vody). Slouží k doplnění tekutin, energie a iontů při déletrvající sportovní aktivitě.


VČELÍ FARMA HORKA NAD MORAVOU
Tradice od roku 1949
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky