Pastovaný med

13.02.2019

Do pastovaného medu nic nepřidáváme, tudíž spotřebitelé nemusejí mít obavu z žádných přidaných látek, jedná se pouze o mechanické promíchání medu při jeho krystalizaci.


Náš pastovaný med se liší od obvykle prodávaných pastovaných medů tím, že se jedná o med, který byl získán především z jarních lesních a lučních květů. Tím je také dosaženo toho, že náš med není bílý, ale je s nádechem do žluté, má specifickou "jarní" vůni a chuť. V tomto medu zákazník ucítí chuťovou rozmanitost pestré palety květeny CHKO Litovelské Pomoraví.

V pastovaném medu jsou zachovány všechny hodnotné látky, snadno se roztírá na pečivo a na rozdíl od tekutého medu při nabírání nestéká. Pastovaný med si svou krémovitou konzistenci uchovává již napořád, takže se Vám nestane, že by Vám med zkrystalizoval do pevné konzistence.

Tato krémovitá (pastovitá) konzistence je dosažena tím, že se zabrání tvorbě velkých spojených krystalů medu, ale vytvoří se krystalky jemné, nespojené. Tohoto se docílí tak, že se určitou danou dobu mechanicky med promíchává speciálním zařízením. 

Pastovaný med je velmi žádán hlavně v USA a Kanadě, zde je jeho pravlast a je v těchto státech oblíben více, než med lesní - medovicový. Své příznivce si med získal také v České republice

VČELÍ FARMA HORKA NAD MORAVOU
Tradice od roku 1949
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky